Технологија прераде воћа и поврћа

07.5.2020.

Преузми: две презентације ( 1.пастеризовано и маринирано поврће и 2. стерилисано поврће ) и технолошка шема

08.5.2020.

Преузми материјал за утврђивање: биланс и шеме за вежбање,  презентација биолошки конзервисано поврће 


04.05.2020.

ОДРЕЂИВАЊЕ САДРЖАЈА СИРЋЕТНЕ КИСЕЛИНЕ У НАЛИВУ


Теорија - 30.04.2020.

Желирани производи - презентација


27-30.04.2020.

ОДРЕЂИВАЊЕ САДРЖАЈА NaCl У НАЛИВУ ПО МОРУ


23. и 24. април 2020.

Преузмите теоретске лекције.

Детаљнија упутства добићете у групи

Наташа Радивојевић, предметни професор


21-24.04.2020.

ВЕЖБА БР.4 :

ОДРЕЂИВАЊЕ БРЗИНЕ БУБРЕЊА ЖЕЛАТИНА ;ОДРЕЂИВАЊЕ ПЕКТИНСКИХ МАТЕРИЈА


13.04.2020.

ПРОИЗВОДЊА БИСТРИХ И МУТНИХ СОКОВА


08.04.2020.

Погледајте следеће три презентације:

ПРИЗВОДЊА ПОЛУПРОИЗВОДА ОД ВОЋА (СИРОВИ ВОЋНИ СОК)

ПРОИЗВОДЊА ПОЛУПРЕРАЂЕНИХ ПРОИЗВОДА ОД ВОЋА-ВОЋНА ПУЛПА И КАША

Сушено поврће (преузимање ове презентације може потрајати неколико минута)


06.04.2020.

ВЕЖБА БР.2 Механички састав и љуштење воћа и поврћа

Наставни материјал можете преузети овде

Додатно објашњење добићете у групи.


01.04.2020.

Помоћне сировине и помоћни материјали у производњи полупроизвода

Презентације можете преузети овде

Додатно објашњење добићете у групи.


30.03.2020.

Прочитај

Одређивање суве материје код воћа - pdffile 8


27.03.2020.

Изборна технологија - технологија воћа и поврћа

Наставни материјал је урађен као три презентације.

Преузмите презентације и проучите их.

У презентацијама имате домаћи задатак са јасним упутствима шта треба да урадите.


За сва ваша питања као и одговоре које ћете ми слати, користићемо формирану вотцап групу и e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Напомена.

У пољу за тему e_mail-a уместо понуђеног дела текста "Име Презиме" напишите своје стварно име и презиме

Желим вам пуно успеха у даљем раду и учењу! 

                                                              Наташа Радивојевић, проф.